Elementinpolun kaksio on nyt valmis. Myynti aloitetaan ensi viikolla ja sitä ennen pidämme talonyhtiön asukkaille avoimien ovien päivän 29.5.2015 klo 18-19. Tässä maistiaisia kuvien muodossa.

Remontista tuli suurempi ja kattavampi kuin alunperin suunnittelimme, mm. sähkötöitä tehtiin aiottua enemmän. Remontin aikana päätimme uusia kaikki pistorasiat ja kytkimet, sillä vanhat peitelevyt näyttivät uusien seinäpintojen päällä kovin haurailta ja kellastuneilta.  Myös sisäkatto uusittiin, sillä eteisen kiinteiden kaappien purkaminen paljasti huolimattomasti tehdyn roiskerappauksen. Sitä ei olisi voinut jättää tähän asuntoon näkyviin.

Tässä lattiasta kattoon uusitussa kaksiossa on nyt upea sauna, jossa tuoksuu lämpökäsitelty puu. Katto- ja  seinäpaneelit sekä leveät laudelankut ovat lämpökäsilteltyä haapaa. Kiuas on upotettu lauteisiin ja seinän ja kiukaan väliin on asennettu luonnokivimosaiikki. Valaistus on toteutettu LED-tekniikalla ja äänentoistoa varten laudeiden alle on asennettu venekaiuttimet. Tämänkin saunan suunnittelusta vastasi Koti Valkonen Oy

sauna10 kopio

 

Kiuas on kotimainen Harvia kiuas.

kiuas10 kopio

Kylpyhuone on tilava. Pesutornia varten on sekä pistorasia että vesi- ja viemäriliitännät tuotu samalle seinälle. Suihkunurkkauksesta haluttiin käytännöllinen ja tilava, ja roisekeita estävät (kääntyvät) lasiseinät ovatkin 90 cm leveät. Wc-istuin on IDO:n Seven D mallistosta ja  hanat luonnollisesti Oraksen.  Vesikalusteista ei tingitä! Kylpyhuoneen vesijohdot sekä viemäriputket on uusittu nyt tehdyn remontin yhteydessä. Putkiaalto Lempäälästä toteutti putkityöt taidokkaasti. Kylpyhuoneen suunnittelusta vastasi Koti Valkonen Oy.

kylpyhuone jälkee1

Tässä ykeiskuva kylpyhuoneesta

 

Keittiöstä haluttiin käytännöllinen ja näyttävä. Liedeksi valitsimme tehokkaan induktiolieden. Erillisessä uunissa on runsaasti toimintoja (mm. kietoilmatoiminto). Myös mikroaaltouuni on toiminnoiltaan monipuolinen. Työtason alla on pelkästään vetolaatikostoja, näin tilankäyttö on optimaalista. Astianpesukone, jääkaappipakastin ja liesituuletin on integroitu kalusteisiin. Musta, leveä työtaso sopii lieden, uunin ja mikroaaltouunin sävyihin. Kalusteiin integroitua italialaista kahvikonetta vielä odottelemme, saa nähdä ehtiikö toimitus ennen ensimmäistä näyttöä. Keittiö on siis varustettu kaikilla herkuilla! Keittiön takaseinälle on asennettu 25 cm syvä kaappi, jossa on lasiovet. Näyttävä kaappi on valaistu LED-valoilla. Keittiö on kokonaisuudessaan Ikeasta ja Ikea antaa keittiöilleen 25 vuoden takuun. Tässäkin kohteessa keittiön suunnittelusta vastasi Koti Valkonen Oy.

keittiö jälkeen 6

 

Koneiden integrointi kalusteisiin saa aikaan linjakkaan ja siistin kokonaisuuden. Yläpuoliset ovet ovat painettavilla saranoilla ja ovet aukeavat ylöspäin. Kaikissa vetolaatikoissa on vaimentavat saranat, joten niitä on turha paukutella, tai ainakaan siitä ei kuulu meteliä.

Keittiössä pistorasiat on upotettu työtasoon.  Tämä helpottaa rasioiden käytettävyyttä huomattavasti. Välitilaan on asennettu lasi, jonka alle on laitettu näyttävä tapetti. Sama tapetti jatkuu myös keittiön takaseinälle sekä vaaleansävyisenä olohuoneeseessa.

Tunnelmaa valoilla! Voit vaihtaa helposti keittiön valaistusta ja tunnelmaa ylävalojen kaukosäätimellä. Toki voit valita myös valkoisen valon tai sammuttaa ylävalot kokonaan.

sininen

 

Ikea lupaa keittiön kaappien rungoille 25 vuoden takuun

 

taakuu

 

Makuuhuoneeseen toimme lisää säilytystilaa liukuovikaapistolla. Ovet ovat valkoista maitolasia. Makuuhuoneen tapetoitu seinä on hyvä kontrasti muuten vaalealle makuuhuoneelle.

 

makuuhuone jälkeen 1

 

Tässä vielä kuva makuuhuoneen ikkunaseinältä

 

Huoneistoa on avarrettu siten, että keittiön ja olohuoneet ovet ja lyhyet väliseinät on purettu pois. Valo pääsee kulkemaan esteettä! Keittiöstä olohuoneeseen ulouttuva yhtenäinen lattia avartaa myös tilaa. Lattiamateriaali on 32 käyttöluokan laminaattia nimeltään Urban legend. Turvallisuutta ja käyttömukavuutta lisää se, että lattia ei ole liukas.

 

DSC_0636

 

Parveke on suuri ja käytännöllinen. Parvekkeen lattialle laitoimme yhtenäisen harmaan maton, jonka päällä on mukava liikkua. Parvekkeelle mahtuu vaikka sohvakalusto, ja uudehkot parvekelasit lisäävät parvekkeen käytettävyyttä. Parvekkeella on myös pistorasia. Parvekkeelle on mahdollista asentaa myös jäähdyttävä ilmalämpöpumppu.

parveke10