Juha-Matti ja Micu sekä heidän 9-vuotias tyttärensä Joanna muuttivat kesällä 2020 Koti Valkosen rakentamaan omakotitaloon Lempäälään, joka sijaitsee vasta valmistuneella alueella Kiviahon Ruusutiellä. Micu kuuli viimeistelyvaiheessa olevasta talosta ollessaan Lempäälän yrittäjien virtuaalisilla aamukahveilla.

Koti Valkosen Anne Valkonen kysyi, että etsiikö kukaan uutta kotia Lempäälästä. Heiltä nimittäin vapautui yllättäen rakenteilla oleva omakotitalo. Kiinnostuin heti tarjouksesta, vaikka olimme käyneet jo katsomassa toista kotia Lempäälän keskustasta, Micu kertoo.

Micu ja Juha-Matti ihastuivat taloon ensisilmäyksellä.

Tämä täyttää monta kriteeriä meidän unelmakodistamme. Talo on todella ideaali meille. Meillä käy myös paljon yökylävieraita, joten nyt saimme vieraille ihanan oman nurkkauksen, Micu kertoi.

Perhe ehti etsiä uutta asuntoa puolisen vuotta. Edellisessä asunnossa oli liian vähän tilaa, sillä Micu tarvitsi Juhlakirsikka-yrityksensä tarvikkeille kunnon varaston. Tilanne on nyt ideaali Miculle, sillä työt ovat lähellä kotia.

Micu ja Juha-Matti kävivät katsomassa asuntoaan ensimmäisen kerran viime maaliskuun lopussa. Piha oli vielä keskeneräinen, mutta sisällä näytti melko valmiilta. Perhe ehti kuitenkin vaikuttaa moneen ratkaisuun, kuten tapettien valintaan.

Rakentaminen rakennusluvan myöntämisestä muuttotarkastukseen kesti noin vuoden. Pohjatöiden osuus kallioisella tontilla yllätti rakentajat.

Kuva rakennusvaiheesta, kun olohuonetta ja keittiötä vielä viimeisteltiin.

Olemme asuneet noin kymmenisen vuotta Lempäälässä. Liikenneyhteydet ovat meille tärkeitä. Asuntojen hinnat ovat Lempäälässä myös hieman matalammat Tampereeseen verrattuna. Alue on rauhallinen eikä vilkasta liikennettä ole, joten se sopii etenkin lapsiperheille, Micu toteaa.

Olohuoneessa ja keittiössä on mukava viettää aikaa, kun ikkunoista on hyvät näkymät ulos metsään. Koti on Micun mielestä tunnelmaltaan ja ulkonäöltään todella erilainen aiempiin verrattuna. Sisustus on modernimpi ja kaikista ikkunoista näkyy kaunis luonto.

Avara keittiö aukeaa olohuoneeseen.

Ruokailutilaan mahtuu iso pöytä ja ruokaillessa voi ihailla ikkunoista vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa metsämaisemaa.

Suunnitteluvaiheessa päädyttiin yhdistämään olohuone ja keittiö yhdeksi kokonaisuudeksi. Liukuovi yhdistää terassin osaksi olohuonetta.

Isoa terassia on mahdollista käyttää monipuolisesti

Ei voi edes sanoa, että lopputulos vastaa odotuksia. Se ylittyy moninkertaisesti! Olemme äärettömän onnellisia, että pääsimme projektiin mukaan. Aiemmin olemme asuneet vain muutaman vuoden yhdessä talossa ja muuttaneet heti seuraavaan. Nyt tämä tuntuu kodilta, josta ei muuteta enää pois, Micu huokaa helpottuneena.

Vaikka perhe on ehtinyt asua talossa vasta tovin, he kotiutuivat uuteen asuntoon jo seuraavana päivänä muutosta.

Emme ole ikävöineet yhtään vanhaa kotia. Odotimme muuttoa niin hirveästi, että notkuimme tontilla koko ajan rakentamisen aikana. Talo on meidän näköisemme. Halusimme nurmikon sijaan kuntan, vaikka se oli kallis investointi. Se muuttaa pihan ilmettä ja tyyliä sekä yhdistää metsän ja pihan yhdeksi kokonaisuudeksi. Metsä takapihalla onkin ollut unelmamme, Micu kertoo.

Pihan pintamateriaaliksi valittiin kunttaa sen helppohoitoisuuden vuoksi.

Lastenhuoneen Frozen 2 -teematapetti on muraali, eli valokuvasta tehty seinämaalaus.

Viimeistelyvaiheessa huomioitiin asukkaiden toive näyttävästä olohuoneen Rebel Wallsin betoniseinä-tapetista. Tapetti sai arvoisensa paikan avaran olohuoneen päätyseinältä.

Myös makuuhuoneen päätyseinästä löytyy näyttävä tapetti, joka piristää huoneen ilmettä.

Perheen haave mustasta omakotitalosta ja autotallista toteutui.

Mustaa julkisivua raikastettiin punaruskealla tehosteella, jota käytettiin eri puolilla taloa antamaan talolle kontrastia.

Tilava kodinhoitohuone helpottaa lapsiperheen arkea.

Kahdella suihkulla varustetussa kylpyhuoneessa on erillinen tilanjakaja, joka kätkee sisäänsä lasihyllyt suihkutarvikkeita varten. Kylpyhuoneen yleisilme on rauhallinen ja värimaailma ajaton.

Saunan ja kylpyhuoneen suunnittelusta on vastannut Koti Valkonen.

Koti Valkosen suunnittelulähtökohta on tilankäytön optimointi. Esimerkiksi tässä kohteessa wc:n takaseinään on upotettu ponnahdussaranalla varustettuja kaappeja. Näin vessaan saadaan näkymätöntä säilytystilaa huomattava määrä.

Rakennusvaiheen kuva olohuoneesta. Olohuoneen ja eteisen välinen tilanjakaja on päällystetty sormipaneelilla. Valaistu tilanjakaja toimii hyvin taustana esimerkiksi televisiolle. 

Varsinainen talonrakennus kesti reilun vuoden. Tätä juttua kirjoitettaessa sisätöitä vielä viimeistellään ja pihatyöt ovat kesken.

Matka metsästä taloksi ja talosta kodiksi vaatii eri alojen asiantuntijoiden saumatonta yhteistyötä. Koti Valkonen kiittääkin urakan kaikkia yhteistyökumppaneita ja kodin uusia omistajia!